Vi kører ikke i mudder - og det er der nogle gode grunde til. Men når man ikke bare kan flytte sydpå i vinterhalvåret, og stadig gerne vil vedligeholde sin form og udvikle sine tekniske evner på mountainbiken, hvad gør man så? Her er en række bud på alternativer til mudderbadet på dit lokale spor.

 

GrusvejeGrusveje

Det udfordrer dig ikke teknisk, men at køre på skovenes grusveje kan hjælpe med at vedligeholde din kondi, så du er i topform til at give den gas på de tørre spor til foråret. Hvis du vil dyrke intervaltræning, så find et område med gode bakker, som du kan køre op og ned ad. Men husk at tage hensyn til de andre brugere i skoven - sæt farten ned inden du overhaler og hils pænt på dem, du passerer.

 

PumptrackPumptracks og teknikbaner

Flere steder i landet kan du finde pumptracks, hvor du kan øve dig i at bevæge cyklen fremad udelukkende ved at flytte din kropsvægt så du “pumper” fart ud af en række store bump. Det er en rigtig nyttig evne at have ude på sporet, for lærer du at pumpe dig frem gennem terrænet, kan du slippe afsted med at bruge pedalerne mindre.

 

TeknikTekniktræning

Mange teknikøvelser kan udføres på en ganske almindelig grusvej i skoven. Du kan få mange timer til at gå med at indøve eksempelvis bunnyhops, wheelies, manuals og svingteknik. Alt sammen noget du kan bruge til at få en sjovere tur ude på sporene, når det bliver tørt igen.

SessioningSessioning

De fleste spor har strækninger, som er fri for mudder det meste af året. Hvis de tilmed er tekniske og sjove at køre, og du kan bruge grusveje eller større skovstier til at køre disse stykker i loops, kan du træne, hvordan du eksempelvis hurtigst kommer igennem en række sving, eller hvordan du bedst angriber et bestem hop eller drop. Du kan også vælge at køre de samme 50 særligt udfordrende meter igen og igen - så kan du nøjes med at trille eller trække tilbage ad sporet. Sessioning, som det kaldes med et engelsk ord, vil forbedre din teknik.

Tørre sporBesøg de få tørre spor

Tro det eller ej, så er der faktisk spor i Danmark, som godt kan køres i vinterhalvåret uden nogen særlige problemer med mudder. På Sjælland er der eksempelvis de renoverede dele af sporet i Hareskoven, men der er langt mellem de muddersikre spor i alle de dele af landet, hvor jordbunden er leret. Er du derimod så heldig at bo i nærheden af den jyske vestkyst er der en del spor, som er anlagt i sandede områder og er til at køre, så længe det ikke har regnet ekstraordinært meget. Gode bud på sådan nogle spor er Bordrup Plantage, Blåbjerg Klitplantage og Svinkløv Klitplantage.

 

 

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

Matchet indhold

Om Rideon

Rideon er et hobbyprojekt, som vi er en lille gruppe venner, der hygger sig med. Det giver os en grund til at komme ud og prøve en masse spor, og opleve MTB-mulighederne i Danmark. 

Besøg Vores

Nyeste Spor

27. juni 2019
5. maj 2019
3. maj 2019

Kontakt

© 2018 Rideon.dk.

Search