Adresse:

Rytterknægten
3720 Aakirkeby

Rute info:

Længde: ca. 4,5 km.
Højdemeter: 160
Afmærkning: Ja 


Billeder
Om spornetværket

Ved Bornholms højeste punkt Rytterknægten i Bornholms største skov Almindingen er der anlagt et spornetværk: Trailcenter Bornholm - Almindingen. Trailcenteret er et af Naturstyrelsens 10 spir.

Sporet består af et blåt loop på ca. 2 km. To steder på sporet kan man via et forbindelsesspor komme til Fløjtebjerget, et plateau hvorfra der udgår fem forskellige sjove nedkørsler i vekslende sværhedsgrader. I nærheden af spornetværket findes også et downhillspor, som dog sagtens kan køres med en almindelig mountainbike, hvis teknikken er i orden. Sporene er bygget af frivillige fra foreningen Trailbuilders Bornholm, og der er planer om en større udvidelse med flere loops og nedkørsler.

Sporene er meget varierede, men har det til fælles, at de på en kreativ måde benytter det klippefyldte terræn til at lave spændende forløb og features. De fleste spor er forstærket med knust granit, og derfor kan de benyttes en stor del af året - dog bør man give sporene en pause efter kraftig regn. Starten på sporene er nem at finde - den ligger ved parkeringspladsen ved Kongemindet på Rytterknægten.

Vi glæder os til at følge udviklingen af sporet i de kommende år.

Sporene:

Jylkâttijn
Ca. 2 km langt blåt loop. Sporet er let og kan køres af de fleste - der er enkelte stejle steder og lidt sten og rødder. Sporet starter og slutter ved Rytterknægten, og byder på en sjov nedkørsel med rigtig godt flow. To steder på sporet kan man følge et forbindelsesspor til Fløjtebjerget, hvorfra man kan køre fem forskellige nedkørsler. En Jylkat eller Hjulkat er det bornholmske ord for pindsvin.

Builder's Baby
Et middelsvært spor med superbt flow. Der er et par stejle stykker undervejs og mulighed for at hoppe flere steder. Underlaget er grus og klippe. Sporet starter ved Fløjtebjerget.

Bornholmerflåw
Et middelsvært spor med godt flow og flere drops, som dog alle kan rulles ved lav fart. Mod slutningen af sporet kan man vælge mellem tre forskellige ruter af varirerende sværhedsgrad. Underlaget er grus og klippe. Sporet starter ved Fløjtebjerget.

Skovmandens
Et middelsvært spor som primært løber i skovbunden uden konstruktioner eller belægning. Der er sten, rødder og klipper undervejs. Sporet starter ved Fløjtebjerget.

Krølle Bølles Delight
Et svært spor med flere drops og udfordrende passager over sten og klipper. Undervejs møder du den store "Krølle Bølle Sender" som udgår fra en høj klippesten. Underlaget er grus og klippe. Sporet starter ved Fløjtebjerget.

Mørk Guld
Et svært spor med stejle partier, drops og udfordrende passager over sten og klipper. Sporet forløber primært i skovbunden uden belægning. Sporet starter ved Fløjtebjerget.

Downhill
Et svært spor med stejle partier, drops og udfordrende passager over sten og klipper. Sporet er anlagt direkte i skovbunden uden belægning. Sporet ligger nord for Stenkrogevej, lidt væk fra resten af spornetværket, og kan være svært at finde.

Læs mere om Trailcenter Bornholm - Almindingen på Naturstyrelsens hjemmeside.

Parkering:
Parkering ved Kongemindet/Rytterknægtskiosken.

 


Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 
Sporkort

Matchet indhold

Vejr
giweather joomla module

Om Rideon

Rideon er et hobbyprojekt, som vi er en lille gruppe venner, der hygger sig med. Det giver os en grund til at komme ud og prøve en masse spor, og opleve MTB-mulighederne i Danmark. 

Besøg Vores

Nyeste Spor

27. juni 2019
5. maj 2019
3. maj 2019

Kontakt

© 2018 Rideon.dk.

Search