På Hallandsåsen, to timers kørsel fra København, ligger Vallåsen Bikepark, som er anlagt på skisportsstedet Vallåsens område og benytter skiliften til at transportere ryttere og cykler op til toppen af Hallandsåsen hvor sporene starter. Vallåsen er den Bikepark der ligger nærmest Danmark, og er derfor et oplagt valg hvis man gerne vil prøve kræfter med længere og sværere nedkørsler, end man finder herhjemme. Stemningen i bikeparken er hyggelig og afslappet, og vi havde en rigtig god og sjov oplevelse, da vi besøgte Vallåsen i september 2016.

Sporene

(Mouseover/klik på et spor for at se flere detajler)

Sporene er opdelt i sværhedsgraderne grøn, blå, rød og sort. Det grønne spor V-Line er et flowspor som er nemt for de fleste at køre. De to blå spor Tårtan (lagkagen) og Spruffs er markant sværere, med større sten, rødder og stejlere partier. Begge kan dog køres af de fleste rutinerede mountainbikere. Også på en XC cykel - bare man tilpasser farten.


De røde spor Old, Pipeline, Maggan og Woodstock er logisk nok en tand sværere end de blå, og indeholder drops, sten, masser af store rødder og ret så stejle partier. Endelig er der de to sorte spor, Lilla Kycklingen og DH Spåret som minder en del om de røde spor, men med endnu stejlere stykker. De røde og sorte spor er efter danske forhold meget tekniske, og man bør køre dem stille og roligt den første gang og evt. stå af og trække, hvis det bliver for vildt. For alle på nær de meget teknisk dygtige vil en XC cykel også være i underkanten til disse spor. Som minimum vil en trailbike eller all mountaincykel være at foretrække.

Liften

Bikeparken holder gang i en enkelt af skianlæggets lifte, en sidde lift som man bruger til at rulle cyklen til toppen af anlægget, hvor sporene starter. Liften kan godt være lidt svær at bruge de første par ture, men man finder hurtigt teknikken, og bikeparken har en medarbejder stående, som hjælper, hvis det er nødvendigt.

Faciliteter

Ved liften er der værksted som kan klare mindre reparationer. I kiosken er der et lille udvalg af cykeludstyr, og man kan desuden købe drikkevarer og frokost. Det er også i kiosken man køber sit liftkort. Man kan desuden leje downhillcykler, hjelme og andet beskyttelsesudstyr.

Cykler

De grønne og blå spor kan man godt køre på en XC cykel. Men med mindre man er meget dygtig teknisk vil de røde og sorte spor nok kræve en mere aggressiv cykel. En moderne trailbike eller all mountaincykel er et fint bud, og en downhillcykel vil være helt hjemme på sporene. Vi kørte på vores Bird Aeris med 150mm vandring, og det var ikke cyklerne der begrænsede os.

Udstyr

Vi vil anbefale en fullfacehjelm fordi den er sikrere, og da du ikke skal køre opad vil det ikke være et problem, at den er varmere end en normal hjelm. Vallåsen tillader dog også brug af almindelige hjelme. Et sæt knæbeskyttere og eventuelt albuebeskyttere er også en god idé.

Links 

http://vallasenbp.se/

Billeder

 

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Matchet indhold

Om Rideon

Rideon er et hobbyprojekt, som vi er en lille gruppe venner, der hygger sig med. Det giver os en grund til at komme ud og prøve en masse spor, og opleve MTB-mulighederne i Danmark. 

Besøg Vores

Nyeste Spor

27. juni 2019
5. maj 2019
3. maj 2019

Kontakt

© 2018 Rideon.dk.

Search