Gardasøen i norditalien er en klassisk dansk sommerferiedestination, hvor kør selv ferie i mange år har været populært. Området har dog mere at byde på end campingpladser, pools og lækker italiensk is. Især den nordlige del af af gardasøområdet er spækket med MTB muligheder, og byen Torbole er fyldt med MTB butikker.

Oversigtskort

Sporene

Der findes nogle anlagte mtb spor, men oftest kører man på vandrestier og små grus/bjergveje. Der er  massere af muligheder for klassisk XC hvis man kører rundt på de små bjergveje.

De anlagte spor i området er generelt teknisk svære, og bedst egnet til Trail/All Mountain/Downhill cykler. Vi testede en håndfuld af dem i maj.


601 - Sort:

Man kan tage liften op fra Malcesine til toppen af Monte Baldo, herfra kører man et par km ned af bjergveje indtil man starter opkørslen til Altissimo. Når man når toppen af Altissimo er man ca 2000 meter over Gardasøen og det er ned ad bakke resten af vejen. Nedkørslen fra Altissimo krydser flere gange bjergvejen hvor der kører biler.

Stierne man følger er mange steder meget stejle og fyldt med med små og store sten/klippestykker, og der er en del naturlige drops. Da det er en vandresti mere end et MTB spor er det ikke alt, man skal regne med at man kan køre. Desuden skal man selvfølgelig vise hensyn og tilpasse farten.


Val del Diaol - Sort:

Sporet er anlagt som MTB spor, så sandsynligheden for at møde gående er en del mindre, og man krydser ikke veje. Der er anlagt et par hop, en træbro og flere drops på sporet. Val del Diaol starter lidt nede på Altissimo.


Naranch - Sort:

Starter fra Monte Creino og er et mere varieret spor end de andre sorte vi prøvede. Der er stadig sektioner der er meget stejle og fyldt med klipper og sten, men også dele der er mindre tekniske.

Navene - rød:

Navene er ligesom 601 et vandrespor, det er dog med knapt så stejlt og uden de helt store klippeformationer. Et godt sted at starte, for at få en fornemmelse for området.

Se flere spor på trailforks:  

https://www.trailforks.com/region/lago-di-garda/

 

Udstyret

Ønsker man at køre de røde og sorte spor vil vi som minimum anbefale en trailcykel med 140mm vandring. Knæbeskyttere og fullfacehjelm er også en god ide på de sorte spor. Er man mere til XC vil vi anbefale, at man holder sig fra de røde og sorte spor, og i stedet kører nogle af de mange grusveje i bjergene.

 

Det praktiske

Der er ca 1300 km fra den danske grænse til Gardasøen, det kan variere meget hvor lang tid det tager at tilbagelægge, alt efter trafikken i Tyskland. Tjek FDM for at se trafik prognoserne. http://www.fdm.dk/koer-selv-ferie/planlaeg-din-bilferie/kalender-koedannelse-tyskland-frankrig

Kabellift fra Malcesine til Monte Baldo:

Priser og tider: http://funiviedelbaldo.it/en/timetable-rates/ Det koster 20€ hvis man tager op kl. 8.15, 8.45 eller efter 16.15. Ellers 25€.

Uplift med bil:

Der er 2 firmaer der tilbyder uplift, de ligger på hver sin side af Via Giacomo Matteotti i Torbole. De offentliggør deres program for dagen på tavler ude ved vejen, for at booke møder man enten op eller ringer til dem. Det koster 15€ for at blive kørt op.

Mere info: http://www.bikeshuttletorbole.com/en/

Indlogering:

Der er massere af hoteller, campingpladser og hytter man kan leje. Så det afhænger af temperament og hvor dybe lommer man har. Generelt er priserne lige omkring Gardasøen en del højere end hvis man tager selv ganske få km op i bergene og bor.

Vi lejede en hytte ved Lago de Ledro lige vest for Gardasøen, som vi fik for 1800 kr/ uge.

 

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Matchet indhold

Om Rideon

Rideon er et hobbyprojekt, som vi er en lille gruppe venner, der hygger sig med. Det giver os en grund til at komme ud og prøve en masse spor, og opleve MTB-mulighederne i Danmark. 

Besøg Vores

Nyeste Spor

27. juni 2019
5. maj 2019
3. maj 2019

Kontakt

© 2018 Rideon.dk.

Search